Taxi i Las Vegas

Lenger enn det ser ut som
Selv om alle casino og hotell i Las Vegas i teorien ligger i samme gate (The Strip), kan avstandene være overraskende store for fotgjengere. Hotellene er så store at man kan bli lurt til å tro at de ligger nærmere enn de faktisk gjør. Heldigvis er det mange taxier i Las Vegas, og det er relativt billig.

Priser
Prisene for en taxi er regulert av Nevada Taxi Cab Authority, og dermed har alle taxiselskaper i Las Vegas samme priser. Taksameteret begynner på $3,30, og deretter koster det $2,40 per mile og $30 per time når taxien står stille. Dersom taxituren begynner på McCarran Airport legges det til $1,80. På lenken nedenfor finner du priser på taxiturer fra flyplassen til de fleste hotell i Las Vegas. For eksempel koster det $11-$14 til de hotellene som ligger nærmest flyplassen, som MGM Grand og Mandalay Bay. Til Stratosphere, som ligger på den nordre delen av Las Vegas Strip, koster det cirka $20. Å reise fra den ene enden av Las Vegas Strip til den andre koster også omtrent $20, noe som kan være en grei standard å forholde seg til.

Priser fra flyplassen til hotellene (taxi.nv.gov)

Las Vegas Taxi

Tips
Alle taxisjåfører forventer tips. Gi helst 10-15% av taxikostnaden, og dersom man har tung bagasje bør man gi 20%. Hvis man bare skal ta taxi et lite stykke, kan det hende at taxisjåføren blir irritert fordi han har ventet lenge i kø og bare får en kort tur. For å oppmuntre til god oppførsel anbefaler vi å gi mer tips til de som ikke viser denne typen oppførsel, og mindre til de som gjør det.

Ikke vink inn taxi fra gaten
Til forskjell fra i New York, får ikke taxiene i Las Vegas plukke opp folk fra gaten. Sjåførene risikerer store bøter om de skulle gjøre det. Gå derfor til nærmeste hotell, der det alltid finnes et sted å få taxi. Vil du allikevel forsøke å få tak i en taxi på gaten, gjelder det å stille seg slik at taxien kan stoppe uten å forstyrre trafikken. Vink i så fall taxien inn i en mindre gate eller
til et sted med parkering. De aller fleste kommer imidlertid til å ignorere deg, så det er oftest raskere å gå til nærmeste hotell. Utenfor Las Vegas Strip er det derimot bra med plass for taxiene å stoppe, still deg bare et sted hvor de kan kjøre inn, så er det ingen problemer med det.

Long-hauling
Det er alltid en liten risiko for at sjåføren kjører en omvei (long-hauling) for at turen skal koste mer. Vår erfaring er at det er større sjanse for at du blir advart mot dette, enn at det faktisk skjer. Skulle det skje blir turen noen dollar dyrere, så det finnes verre ting man kan komme ut for. Det lureste man kan gjøre, er å unngå å fortelle taxisjåføren at dette er første gang du er i Las Vegas straks du har satt deg i taxien.

Kickbacks og strippeklubber
Det er vanlig at taxisjåførene får betalt, en såkalt “kickback”, for å kjøre kunder til klubber og restauranter. Vær derfor klar på hvor du vil dra, og ikke la sjåføren overtale deg om at en annen klubb er bedre. Spesielt strippeklubber betaler bra kickbacks for mannlige passasjerer. Vil du på strippeklubb, går det an å bruke det til din fordel. Det skal ikke være noe problem å få gratis taxi, eller til og med limousine, til en strippeklubb. Spør den du bestiller taxien av. I denne artikkelen (lasvegassun.com) fortelles det om noen pokerspillere som fikk $30 hver, totalt $150, for å bli sluppet av ved Sapphire gentlemen’s club.

Kort fakta

  • Ta med tilstrekkelig med kontanter, alle selskaper tar ikke kredittkort.
  • Fem personer er det maksimale antall tillatte passasjerer i en vanlig taxi.
  • Taxisjåføren må adlyde passasjeren når denne gir veivisning.
  • Det er ulovlig for taxisjåfører å røyke om det er passasjerer i bilen.
  • Det er nesten 3000 taxier og cirka 8500 sjåfører i Las Vegas.
  • I følge loven i Nevada må taxiene ha aircondition.

 

Las Vegas Taxi English   Las Vegas Taxi SE   Las Vegas Taxi DK   Las Vegas Taxi NO