Stratosphere Tower – 350 meter høyt

Et høydepunkt
Å dra opp her anbefales på det sterkeste og kommer til å bli et høydepunkt! Du står mer enn 100 etasjer over bakken og får derfor en fantastisk utsikt over hele Las Vegas Strip. Og ikke nok med det, på denne høyden finnes også verdens tre høyeste attraksjoner der du garantert får opp pulsen. Verdens høyeste skyjump er også her, der faller du rett ned mot bakken fra 260 meters høyde. I tillegg finner du restauranter og et bryllupskapell.

Dra opp i skumringen
En fin tid å dra opp i tårnet er rett før skumring. Da kan du se utsikten over Las Vegas i både lys og mørke. En annen fordel med å dra opp ved skumring er at det da som oftest ikke er noen kø til heisene. Senere på kvelden er sjansen stor for at man blir stående i kø. Velger du allikevel å dra opp på kveldstid, er det mulig å benytte seg av en hurtigkø dersom man betaler $10. Karusellene på toppen er som oftest køfrie.


Observasjonsdekk
Det finnes to observasjondekk, et innendørs og et utendørs. Innendørsdekket har glassvegger i 360 grader og man kan se ut over hele byen mot fjellene. Her finner man også en “Airbar” for den tørste. Utendørsdekket er noen etasjer opp. Her kan du stå og se på når folk kjører karusell utfor kanten.

Attraksjoner/karuseller
Big Shot: Dette er tårnets beste og det er også en av de beste attraksjonene i verden. Den er som “Space Shot” på Tusenfryd, men på 280 meters høyde. Når karusellen tar deg opp de 50 meterne forsvinner alt under deg, og det føles som man flyr over bakken. Vi har selv prøvd Big Shot mange ganger, og vi elsker fortsatt følelsen og den fantastiske utsikten.

Insanity: Her sitter man i en vogn på et spor som tar deg utfor kanten, med en liten skråning mot bakken. Der kjører man fram og tilbake et par ganger. Helt klart småskummelt og bør testes! Den som våger bør prøve å sitte helt fremst.

X-Scream: Dette er en karusell som tar deg noen meter ut fra kanten. Der snurrer den rundt og det er helt fri sikt på 265 meters høyde, rett ned. Det er lett å bli svimmel av denne karusellen, da den snurrer ganske fort rundt.

Skyjump
260 meter opp i luften finner man verdens høyeste skyjump, der du faller fritt rett ned, før du bremses opp og går av på bakken. Man pendler altså ikke som i strikkhopp. Skyjump har ikke eksistert så lenge, men det har blitt veldig populært og har fått gode omtaler. Det kan lønne seg å booke tid på forhånd, spesielt om man vil prøve dette i helgene.

Mer informasjon om SkyJump (skyjumplasvegas.com).

Restauranter
Det er tre restauranter der, hvor den mest spektakulære er “Top of the World”. Denne restauranten snurrer rundt i 360 grader, og byr på en fantastisk panoramautsikt. Vil man spise her, bør man bestille bord på forhånd. Følg lenken lenger ned, så kommer du til meny, bookingnummer og priser.

Stratosphere dining (stratospherehotel.com).

 


Stratosphere Tower Las Vegas SE   Stratosphere Tower Las Vegas DK   Stratosphere Tower Las Vegas NO