Bil til Grand Canyon

 
Heldagsutflukt
Et alternativ til de ulike turene som går fra Las Vegas til Grand Canyon er å kjøre bil. På veien kjører man forbi Hoover dam og Lake Mead, som også er hyggelige stopp underveis. Broen Hover Dam Bypass går langsmed Hoover Dam, den åpnet i slutten av 2010 og gjør at kjøreturen går litt raskere og at køene nå er borte. Grand Canyons vestre kant er det nærmeste stedet i Grand Canyon fra Las Vegas. Det er en perfekt heldagsutflukt. På Grand Canyons vestre kant har man to alternativer. Det første, mest kjente, og billigste alternativet er å reise ut og gå på en slags glassbro over kanten. Det andre er å ta en helikoptertur på noen minutter ned i Grand Canyon for en båttur. Det er også mulig å gjøre begge deler.

Kostnader ved Grand Canyon
En bakdel med å kjøre fra Las Vegas til vestre Grand Canyon (dit de fleste velger å kjøre) er at man må kjøpe noen av de ulike bussutsiktspakkene når man kommer fram. Det er obligatorisk om man vil se noe og koster fra 45 dollar. Det finnes ingen mulighet til å snike seg forbi og gå til disse plassene. Velger man en av bussturene til Grand Canyon, er dette inkludert i prisen.

Søndre Grand Canyon
Grand Canyons søndre kant anses av mange å være den fineste, men den er lengre fra Las Vegas. Den søndre delen er også den mest kjente og besøkte plassen i Grand Canyon. Selv om det er lenger unna, går det fortsatt bra å kjøre dit og tilbake på en dag, men da må man begynne tidlig på morgenen og regne med å komme sent tilbake til Las Vegas. Det beste alternativet er å ta det med ro og heller skaffe overnatting for en natt. Det går også å kjøre til den nordre delen av Grand Canyon. Denne delen ligger ganske nære den søndre, men kjører man rundt på den andre siden får man en helt annen tur.

Kjørebeskrivelse till Grand Canyon
Detaljert kjørebeskrivelse til vestre Grand Canyon.

Detaljert kjørebeskrivelse til søndre Grand Canyon.

Detaljert kjørebeskrivelse til nordre Grand Canyon.


 

Grand Canyon car English   Grand Canyon bil SE   Bil Grand Canyon DK   Bil Grand Canyon NO