Du er din egen verste fiende i poker

Det tar tid å bli god i forskjellige idretter, leker, spill og alt annet du gjør. Få er født til å gjøre én spesiell ting, og selv om de er det, tar det mye tid og trening for å bli best. Poker er intet unntak, og for å bli god i poker må du spille mye, tenke igjennom hva du gjør og lære av feil du gjør. I poker er du i bunn og grunn din egen verste fiende.
 
Mange syner det de mener er en bløff, prøver å bløffe selv eller spiller videre med kort som egentlig ikke har noen sjanse til å vinne hånden. Én ting er å håpe på litt flaks, en annen ting er å svelge stoltheten og være tålmodig.

Vær tålmodig

De beste pokerspillerne i verden er ekstremt tålmodige. De venter og venter på den ene hånden som kan gjøre at de vinner en stor pott. Det betyr ikke at de ikke fra tid til annen syner for å se floppen når de spiller Texas Hold’em, men de legger ikke for mye penger i hånden. Det verste du kan gjøre er å legge litt penger i brorparten av hendene du får utdelt. Når du da faktisk treffer floppen, har du ikke i nærheten av så mye penger å spille med som dersom du hadde vært mer tålmodig i hendene før.

En nybegynnerfeil i Texas Hold’em er at du blir med til floppen titt og ofte, for så å se at kortene som blir lagt på bordet i floppen gir deg et drag eller noe annet – noe som frister deg til å spille videre. Sjansene for å treffe et drag et drag er begrenset, siden det ofte ikke er så mange kort du kan treffe på enten turn eller river. Har du bare en backdoor, som vil si at du må treffe både på turn og river, er sjansen for at du vinner hånden mikroskopisk.

poker

Et lite triks kan være at du spiller for eksempel hver femte eller tiende hånd til floppen, og med mindre du treffer noe godt så kaster du hånden. Fra tid til annen kan du også bli med hele veien ut dersom ikke innsatsene er store, slik at du viser de andre spillerne at du også spiller hender som ikke er så gode. Når du etter hvert treffer på en god hånd, er de andre i villrede og vet ikke hvor de har deg. Da er det mulig å hente inn en fin gevinst.

Svelg stoltheten din

Du er din egen verste fiende i poker dersom du har for mye stolthet. Syner du hender du vet du ikke vinner, kun av prinsipp for at du ikke «tillater» at den andre spilleren skal vinne med en bløff, er du den eneste taperen. Vær smart, legg kortene på bordet og vent på neste hånd dersom du innerst inne vet at du ikke kommer til å vinne den aktuelle hånden.

Mange pokerspillere mener stoltheten er grunnen til at kvinner nå ser ut til å ta igjen menn når det kommer til suksess rundt pokerbordene. Det er ikke vitenskapelig bevist, men menn har en tendens til å ikke gi slipp på en hånd dersom de ser et drag eller en mulighet til å treffe godt. Kvinner er derimot generelt sett mer tålmodige, selv om også de beste mannlige pokerspillerne er ekstremt tålmodige.

Reiser du utenlands for å spille poker, er sjansene store for at du allerede bør ha lært deg selv å kjenne rundt pokerbordene. Las Vegas er for eksempel ingen lekegrind hvor du bør lære deg å spille poker, drar du dit bør du i det minste kunne det grunnleggende. Mest av alt bør du dog huske på at rundt pokerbordet er det viktig å være tålmodig.