Leiebil i Las Vegas

For utflukter og bilturer
Hvis du flyr inn til Las Vegas og bare skal bo på hotell et par dager, behøver du ikke egen bil. Da klarer du deg utmerket med taxi. Men hvis du vil dra på utflukter på egen hånd, er leiebil helt nødvendig. Bra utfluktsmål rundt Las Vegas er Death Vally, Valley of Fire, Lake Mead (i sommerhalvåret) og selvfølgelig Grand Canyon. Leiebil er naturligvis også nødvendig hvis du vil dra på biltur rundt USA.

Tips om leiebil i Vegas

  • Bestill leiebilen før avreise, da får du en bedre pris.
  • Vi anbefaler å bestille via rentalcars.com, hvor forsikring alltid er inkludert, og hvor du finner de beste prisene.
  • Unngå å oppgradere etter ankomst i Vegas, for det er dyrt. Tenk i stedet gjennom hva du vil ha før avreise. Dette gjelder selvsagt uansett hva selgeren (som gjerne vil selge) forteller deg når du henter leiebilen.
  • Las Vegas er en weekendby. Hvis du ankommer sent på lørdag eller tidlig søndag morgen, er det gode muligheter for gratis oppgradering, fordi det da ofte ikke er flere leiebiler igjen i de laveste kategoriene.

Enveisleie

Det går fint an å levere tilbake leiebilen på et annet sted, som oftest for en mindre ekstraavgift. En biltur som kan anbefales, er den mellom Vegas og San Francisco via fjellene rundt Death Vally. Noen ganger er det til og med mulig å slippe avgiften på den måten, siden det er flere som kjører til, og avleverer bilen i, Vegas.

Parkering

Las Vegas er antageligvis USAs letteste sted å finne parkering. Det finnes store og gratis parkeringshus nesten overalt. Selv valet-parkering (hvor man avleverer bilen ved inngangen) er gratis i Las Vegas.

Aldersgrense

Aldersgrensen for å leie bil i USA er vanligvis 21 år, og hvis du er under 25 år må du som regel betale en tilleggsavgift. Hvis du leter litt før du bestiller, finner du bra alternativ hvor dette inngår for 50-100kr ekstra per døgn.