Grand Canyon

Skapt av erosjon
Grand Canyon er et 446 kilometer langt ørkenlandskap dannet av erosjon. Det er fra 500 meter og opp til 30 kilometer brett. Dypet varierer på de ulike stedene og er på det dypeste ca 1500 meter. Grand Canyon ligger øst for Las Vegas, nordvest i Arizona.

Populær utflukt
Grand Canyon er den klart mest populære utflukten fra Las Vegas. Den enkleste måten å komme seg dit på fra Las Vegas med helikopter. Helikopterturen tar omtrent 45 minutter én vei og man lander nede i Grand Canyon. Det er det dyreste alternativet, og koster fra $300. Det går også bra å ta seg dit med fly, og dette er et billigere alternativ. Bakdelen med å fly er at man ikke kan lande nede i Grand Canyon. Noen av de dyrere flyturene inkluderer imidlertid helikopter, båttur og Grand Canyon Skywalk. Andre alternativer er å reise dit med bil eller buss. Dette tar fra tre timer én vei. Buss er det billigste alternativet, og det er en hyggelig dagstur fra morgen til kveld. All informasjon om kjøring til Grand Canyon finnes under vårt avsnitt bil til Grand Canyon.

Verdensarv
Siden 1979 har Grand Canyon stått på UNESCOs verdensarvliste. På deres hjemmeside finnes det ytterligere informasjon om verdensarvene og Grand Canyon i allmennhet (engelsk).

Grand Canyons hjemmeside.

Book en tur til Grand Canyon her for best mulig pris.

Les mer om de ulike Grand Canyon utflukter:

¤ Helikopterturer

¤ Flyturer

¤ Bussturer

¤ Kjøre bil

 

Grand Canyon English   Grand Canyon SE   Grand Canyon DK   Grand Canyon NO